Meniu utilizator
Contact 0236 49 68 57 office@rovalprint.ro

Unitate protejata

LEGISLATIE


Prin Legea nr. 448 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, statul prevede ca operatorii economici "care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati" (art. 77, al.2).

Angajatorii care nu angajeaza persoane cu handicap (....) pot opta pentru indeplinirea uneia dintre urmatoarele obligatii:

- Sa plateasca lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand 50% din salariul de baza minim brut pe tara, inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap;
- Sa achizitioneze produse sau servicii de la unitati protejate autorizate, pe baza de parteneriat, in suma echivalenta cu suma datorata la bugetul de stat (...) (art.77, al.3)

* (Unitate protejata autorizata - operatorul economic de drept public sau privat, cu gestiune proprie, in cadrul caruia cel putin 30% din numarul total de angajati cu contract individual de munca sunt persoane cu handicap).

Pentru angajatori, a doua optiune permite realizarea unei economii, deoarece suma mentionata nu mai este platita ca penalitate. Astfel, din aceasta suma se achizitioneaza produse si servicii necesare, pentru care, altfel, s-ar fi alocat o suma din bugetul firmei.

Unitatile protejate comercializeaza produse si servicii realizate prin munca proprie a persoanelor cu dizabilitati, angajate.
Astfel, sunt create locuri de munca adecvate pentru persoanele cu dizabilitati.
Pe de alta parte, unitatile protejate constituite in cadrul ONG-ului pot intermedia comertul cu bunuri si servicii, produse de alte companii.
Legea le ofera astfel posibilitatea ca, din profilul obtinut, sa sustina financiar activitatile non-profit ale organizatiilor care le-au infiintat.


PARTENERIAT ROVAL PRINT - UNITATEA PROTEJATA  A.P.H. "SPORTING CLUB" GALATI

Prin parteneriatul incheiat intre SC ROVAL PRINT SRL si A.P.H "Sporting Grup" Galati, puteti beneficia de toate serviciile si produsele comercializate de Roval Print in regim de achizitie de la Unitatea Protejata.

In cadrul lansarii unei comenzi catre  SC ROVAL PRINT SRL trebuie sa mentionati faptul ca doriti ca acea comanda sa fie facturata de catre Unitatea Protejata a A.P.H "Sporting Grup" Galati

Acest lucru nu implica nici un cost suplimentar.


BENEFICIUL

Compania dumneavoastra beneficiaza de bunurile si serviciile de care are nevoie, contribuind, in acelasi timp, la bunastarea persoanelor cu dizabilitati.

Informatii utile Contact Facebook RoVal Print